cholerny spokój

Autor: Konto Skasowane, Gatunek: Poezja, Dodano: 15 kwietnia 2015, 18:01:18
[tekst został skasowany przez autora]

Komentarze (43)

    • --- ---
    • 15 kwietnia 2015, 18:09:47

    z tym nożem to bywa tak że nieszczęśliwie jakoś tak ze 3 czy 4 razy niejeden chłop zię nadział tak było czytałem we w gazecie bild czy coś
    -:)))
    z nerwem prawdziwie

  • Czy k...a pusta jest pusta? Wynika z tekstu,że nie.;)

  • niektórzy się nadziewają na katanę , ale to w ostateczności możliwości ,gdyż inaczej śmierć przez uduszenie , reklamówka wtedy w cenie :)

  • Panie Witoldzie jak to mawiają w Polsce kapusta głowa pusta, a przecież jest tak skomplikowanie zbudowana i taki z niej dobry bigosik :)

  • A jakie pokojowe bywają gołąbki? ;)

  • a jakie smaczne jak robi je moja Babcia :)

    • --- ---
    • 15 kwietnia 2015, 19:37:35

    to ja robię najlepsze we świecie gołąbki -:))))) ale czy smaczne to nie wiem

  • to niech Pan Panie Janie poda przepis to się okaże co to za rarytasy :)

  • mogę Ci dać fajny przepis:) dzisiaj robiłam biała kapustę na klarowanym masełku, dodałam wszystkie kolory papryk, ananasa, jako dostawkę do kurczaczka:) pierś duszona z ziołami na masełku również, z mleczkiem kokosowym i do tego ugotowałam ryż brązowy. :)

    • --- ---
    • 15 kwietnia 2015, 20:01:53

    przede wszystkim główka kwaszonej nie parzona broń boże reszta podobnie jak wszędzie daję też do masy wypełniającej przecier i majeranek nie podlewam po 1, 5- 2 godzinach odlewam wywar robię z tego sos na ogólnych zasadach
    masa może być z ryżem albo z kaszą albo kasza z ryżem z tym ze kaszy dosłownie tyle zeby sciągnęła nadmiar płynów
    na koniec pół godziny odparowanie w odkrytm pojemnik jeśli bez kaszy
    nie powinny być mokre

  • Valerka

    a coś o wierszu może ? :)

    na drugi raz nagraj filmik jak to robisz z wszystkimi danymi , ile czego , jaka kolejność itd , a potem wrzuć na YT i podaj linka :)

  • Panie Janie - Pan to ma chyba talenty w każdej dziedzinie :) przepis trochę niezrozumiały , ale spróbuję to rozgryźć - a jakie mięso ?

  • nie mam czasu na takie zabawy, proporcje na oko, przecież gotujesz dla siebie:) a wiersz, zazdroszczę Ci czasu i spokoju. ale chyba życie w tempie z ludźmi jest bogatsze.

  • Valerka - to nie zabawa , dobre blogerki kulinarne zarabiają kilka tysięcy na miesiąc za reklamy ,więc to nie zabawa, a sposób na powiększenie portfela

    i nie myl o tym co w wierszu z autorką :) bo to największy błąd jaki popełniają nieuważni czytelnicy :)

    • --- ---
    • 15 kwietnia 2015, 20:12:12

    no właśnie najlepszy indyk ale może być łopatka też da się zjeść ogólnie wieprzowina czyli łeptołina -:)

  • wiem, że piszesz o różnych ludziach :) ale znam Cię nie od dziś, zresztą to moja zasługa :)

  • a wiersz świetny, jestem podobna do niej.

  • Panie Janie indyka to jem tylko raz w roku , i powiem szczerze ,że indykofood mi nie podchodzi , jakieś to niesmaczne ... i chyba wołowina bardziej pasuje do tego typu jadłospisu gołąbkowego , i się zastanawiam dlaczego akurat gołąbki nazywają, a nie kapustoryżowe wynalazki

  • Valerka

    a pamiętasz mnie z Nieszuflady ?

    • --- ---
    • 15 kwietnia 2015, 20:41:39

    bo ty jesz indyka pieczonego a to nie to samo czerwone mięso z indyka czyli pierś albo jak wspomniałem łeptołina wyselekcjonowana nawet najlepsza wołowina twardnieje na zrazy w sam raz jak to się mówi albo wywary sosy na kotlety no chyba że dla żelaznoszczękich troglodytów
    mielona pół na pół z innym mięsem tak ale też nie za bardzo

  • Janie Tyc

    co racja to racja, indyk pieczony jak skóra na pustyni , dzisiaj wcinałam burrito to dopiero ostry rarytas :)

  • przez mgłę pamiętam, jeżeli Twój wiersz o kaczce w buraczkach :)

  • Valerka

    a pamiętasz jaki miałam nick ? :)

    i o kaczkach w buraczkach nigdy nie pisałam

  • a przypomnij mi jaki mogłam czytać, o czym był jeden np. nie pamiętam nicku.

  • a ja pamiętam kilka Twoich komentarzy , ale to było 4 lata temu :) nicka tu nie wymieniam

  • troszkę pamiętam sprzed 4 lat :) to miłe

  • Valerka chyba nie pamiętasz :) i się dziwię , że mnie nie pamiętasz :)

  • Dzięki za okienka :

    Kamil Kwidziński
    Konstancja Motyl
    Książka Kucharska
    Witold Stankiewicz
    Jan Tyc

    bardzo mi do twarzy z nimi :)

  • pamiętam, miałaś podobny nick do mojego, tak? :)

  • a jaki nick masz na myśli ? podaj tutaj :)

    ja zawsze mam kontrowersyjne nicki hi hi :)

  • valeria nova? tak?

  • no nie :) taka prostacka to nie jestem w nickach :) próbuj dalej :)

  • ale była taka :) to byłaś Daisy, taka słodka :) być może to obecna Kasia :)

  • obecnie nie udzielam się na Nieszufladzie :) i widać ,że mnie jednak nie kojarzysz , więc będe dla Ciebie tajemnicą :)

  • ale mnie kochasz, tak?:)

  • Nie ma sprawy. Okienko, bo ładny tekst. Hej.

  • Valerka

    oczywiścię , że Ciebie kocham, jakby mogło być inaczej :)

  • takie warzywne, kapusta niczym apoteoza życia, heheheh i ten selerek i samobójczy zryw, poezja jako psychoterapia, no można i tak why not...dziwnie się czyta i poza wątpliwymi walorami smakowymi nie widzę tu nic...i z góry proszę o spokój bo wiem, że autorko źle znosisz krytykę...te zwroty dajmy sobie, podkładaj mi...to bardzo niedobre i brzmi jakby ktoś słuchu nie miał, reszta może i by, ale nie te rekwizyty, chyba, że gotujesz zupę...

  • Jakub Węgrzyn

    nie bój żaby , ja krytykę znoszę bardzo dobrze więc po łapkach
    nie dostaniesz :) nic do bani ha ha :)

  • ZiKo

    i co to ma być ? nie potrafisz wymyśleć coś samemu, zamiast sie wzorować na mnie ? do tego nie jest to błyskotliwe i nijak się ma do mojej osoby, ponadto odbicie źle zrobione, bo się ustawia krycie na 30 % a nie jak tu pewnie z 60% , i jeszcze w odbiciu brakuje przezroczystosci zanikającej co jest wielkim błędem w takich wypadkach , i następnym razem popisz się własnym pomysłem a nie cudzym :))

    • ZiKo .
    • 16 kwietnia 2015, 11:42:01

    U mnie jest pryta, a u Ciebie była gorzała! To nie to samo, dla wytrawnego smakosza! W ramach riposty możesz mnie zrobić na Jasiu Wędrowniczku, bo lubię długie spacery :)

  • Ziko

    u mnie była gorzała nawiązująca do marki wódki i do nicka Beaty i to się logicznie ułożyło w odbiorze,a Ty co ? wrzucasz tu jakieś wino odpadkowe z którego wynika, że jestem wiśnią , równie dobrze mogłeś tylko napisać :
    Naryuki Yakuza to świnia ha ha :)

    podrzuć swoje zdjęcie tu na pocztę to Ci pokaże dopiero ironie :) zdjęcie w dużej rozdzielczośći i najlepiej samą twarz , zobaczymy czy masz poczucie humoru i dystans do siebie :))

DODAJ KOMENTARZ: Skasowanych treści nie można komentować